RADITI SVAKO VECER : 7 super trikova kako smršaviti u tjedan dana

Loading...

Ili barem stvoriti dobre tjelesne navike kojih ćeš se pridržavati i u budućnosti.

Cijela poanta dijete, osim gubitka neželjenih kilograma je da se u tvojem tijelu smanji postotak tjelesne masnoće. Masno tkivo lakše je od mišića, pa iz tog razloga kadakreneš trenirati i voditi brigu o svojoj prehrani, ne možeš očekivati čudo preko noći.

Ukoliko smatraš da je vrijeme za gubitak kilograma, donosimo ti sedam načina kako ćeš ih izgubiti u tjedan dana. 

1. Napravi računicu i pazi na kalorije koje unosiš u tijelo. Ne znači da trebaš brojati svaku kaloriju, ali pripazi da unos ugljikohidrata (krumpira, tjestenine) smanjiš na minimum. Povećaj unos proteina i povrća, a neka ti voće bude zamjena za slatko.

2. Odrekni se pekarskih proizvoda. Pekarski su proizvodi definitivno najveća smrt za prehranu. Znamo da se nalaze na svakom uglu što ih čini idealnim kada želiš na brzinu nešto prigriznuti, ali nikako nisu zdravi i tvoje tijelo ih teško razgrađuje.

3. Povećaj unos vode. Ispijanje puno vode pomoći će ti da ispuniš svoj želudac i na taj način smanjit ćeš želju za apetitom. Također, voda čisti organizam i od nje će tvoja koža blistati. Uvijek imaj bocu vode sa sobom, pa nećeš imati želju za gaziranim sokovima.

 

4. Izbaci alkohol. Da, alkohol ima jaaaako puno kalorija. Jedna čaša votke s energetskim pićem sadrži kalorija kao prosječni obrok.

5. Počni trenirati. Ne možeš samo sjediti i očekivati da će se dogoditi čudo. Iako je vani hladno, dobro se obuci i otiđi na večernji jogging. Osim što ćeš se osjećati bolje, riješit ćeš se viška loše energije. Možeš se upisati u teretanu ili na neki grupni program. Najbitnije je da ne odustaneš u prvih nekoliko tjedana.

 

6. Svaki dan napravi jednu vježbu. Iako taj dan nemaš vremena za trčanje ili odlazak na trening, sam/a doma napravi jednu vježbu. Sigurno postoji neki dio tijela na kojem trebaš dodatno raditi – trbušni mišići, leđni mišići, gluteus. Pronađi nekoliko vježba na YouTubeu i napravi nekoliko serija. Pogledaj vježbe za koje ne moraš ni ustati!

7. Pričaj sa članovima obitelji ili prijateljima. Reci im da planiraš smršaviti i voditi zdraviji život. Na taj način neće doći do onih situacija „Ispekla sam ti najdraži kolač“ ili „Idemo na kebab“. Oni će ti biti podrška.

Loading...